Dachser opent logistieke terminal in Zweedse Göteborg

687

Internationaal  logistiek dienstverlener Dachser neemt in 2014 een nieuw logistiek complex in Göteborg in gebruik. De  nieuwe terminal wordt gebouwd in de twee na grootste stad van Zweden en beschikt over een directe aansluiting met de snelweg E6 en  E20.

Dachser opent logistieke terminal in GöteborgDe te realiseren locatie ligt op een perceel ter grootte van  31.000  vierkante meter. De komende maanden ontstaat hier een logistiek centrum met een 850 vierkante meter groot kantoorgebouw en een crossdock van 1.750 vierkante meter met 15 deuren. De werkzaamheden zijn september 2013 gestart en midden 2014 staat de oplevering gepland.

Verdere groei
‘We blijven ons richten op uitbreiding van ons Europa-wijde logistieke netwerk en hebben daarvoor hoge standaarden ontwikkeld. Göteborg biedt nu ruimte voor verdere groei’, vertelt Michael Schilling, managing director European Network Management & Logistic Systems bij Dachser. De bestaande vestiging had zijn grenzen  bereikt.  Mats  Larsson, vestigingsmanager van Dachser Göteborg, voegt toe: ‘Als betrouwbare partner voor de regionale economie kunnen wij onze klanten binnenkort met een nieuwe ultramoderne vestiging de beste kwaliteit bieden’.
Eigenaar van de nieuwe vestiging is Galliker Logistic AB Zweden, die delen van het complex apart van Dachser gaat  gebruiken. Dachser is de huurder en heeft de vestiging met zijn eigen bouwafdeling naar de wensen en behoeften van beide ondernemingen ontworpen.

Over Dachser
Internationaal logistiek dienstverlener Dachser is sinds 2005 met acht vestigingen aanwezig in Noorwegen, Denemarken en Zweden en beschikt over 365 medewerkers waarvan 113 in Zweden. Het familiebedrijf behaalde in 2012 een omzet van 4,41 miljard euro. 21.650 medewerkers verzorgen wereldwijd vanuit 347 vestigingen 49,8 miljoen zendingen met een gewicht van 37,5 miljoen ton.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter