Dachser nu enig aandeelhouder in Zuid-Korea

469

Dachser opereert sinds 1 juli in Zuid-Korea onder de naam Dachser Korea Inc. De internationale logistiek dienstverlener is sinds 2006 vertegenwoordigd in de Republiek Korea (Zuid-Korea) als onderdeel van de joint venture MGI & Dachser Inc. In december van vorig jaar heeft Dachser de resterende 50 procent overgenomen en is daarmee nu enig aandeelhouder. Naast een nieuwe bedrijfsnaam is Dachser onlangs ook verhuisd naar een nieuw kantoor in Seoul.

Het hoofdkantoor van Dachser Korea Inc. is gevestigd in de hoofdstad Seoul. Vanuit een kantoor in Busan behandelt Dachser zijn zeevrachtactiviteiten. De afwikkeling van luchtvracht wordt verzorgd op de belangrijkste luchthaven in Zuid-Korea, Seoul Inchen Airport, waar Dachser beschikt over een eigen opslaghal. Op deze locatie biedt de Dachser nu enig aandeelhouder in Zuid-Korea logistiek dienstverlener professionele laaddiensten die specifiek op luchtvrachtpallets zijn afgestemd. ‘Met zijn sterke economie en de hoogtechnologische vaardigheden behoort het 50 miljoen inwoners tellende land tot één van de belangrijkste Oost-Aziatische handelspartners van Duitsland’, zegt Thomas Reuter, COO Dachser Air & Sea Logistics.

Economisch centrum

Roman Müller is Managing Director van Dachser Korea. ‘We willen onze activiteiten op de Koreaanse markt verder uitbreiden en de goede logistieke verbinding met China, de Verenigde Staten en Europa voor onze klanten optimaal benutten’, zegt Roman Müller, waarmee hij het belang van Zuid-Korea als economisch centrum benadrukt.

Sinds de oprichting van de joint venture in 2006 heeft het bedrijf zich gevestigd op de Koreaanse markt en vertegenwoordigt het in Zuid-Korea het netwerk van Dachser. De focus ligt daarnaast op de ontwikkeling van de zeevrachtactiviteiten in de vestiging in Busan. (Bron: Dachser)

Lees ook:
Juridische Zaken; Aansprakelijkheid van de wegvervoerder en de uitzonderingsgronden

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief