Dachser investeert in Azië

527

Internationaal logistiek dienstverlener Dachser breidt zijn activiteiten in Azië verder uit en heeft in drie landen de aandelen van zijn partner overgenomen. Hiermee is het familiebedrijf nu enig aandeelhouder in India en Thailand en heeft het een meerderheidsbelang in Bangladesh.

Dachser gaat joint venture aan in IndonesiëDe samenwerking tussen Dachser en AFL Pvt. Ltd., een van de meest toonaangevende logistieke bedrijven in India, startte in 1996 en heeft zich ontwikkeld tot een succesvol strategisch partnerschap. Vanaf 2007 betraden de twee familiebedrijven samen de lokale markten van India. Met daarnaast vestigingen in Bangladesh en Thailand groeide de joint venture uit tot een belangrijk onderdeel in Dachser´s wereldwijde logistieke netwerk. In 2011 werd het bedrijf omgedoopt tot Dachser India. Vorige maand heeft Dachser alle aandelen in India en Thailand overgenomen van Indglobal, een van de bedrijven in de portefeuille van de AFL, en een meerderheid van de aandelen in Bangladesh.

Wereldwijd netwerk

‘Deze stap is van groot belang in de verdere versterking van ons wereldwijde netwerk en om onze klanten nog betere ondersteuning te kunnen bieden in deze veelbelovende groeimarkten’, zegt Thomas Reuter, COO Air & Sea Logistics bij Dachser. In India is Dachser met zo´n 500 medewerkers en 27 vestigingen aanwezig. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mumbai. De corebusiness in deze landen is lucht- en zeevrachtservices alsmede contractlogistiek. In Bangladesh heeft de logistiek dienstverlener twee  locaties, in Thailand bedient Dachser zijn klanten vanuit Bangkok.

Dachser heeft de laatste jaren forse investeringen gedaan in de regio Azië-Pacific, met onder andere de oprichting van dochterondernemingen in Indonesië, Singapore, Thailand, Vietnam en Maleisië en de uitbreiding van zijn activiteiten in Groot-China en Korea. (Bron: Dachser)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief