Dachser brengt land-, lucht- en zeetransport onder één dak

581

Dachser gaat in Nederland en België de samenwerking tussen wegtransport en lucht- en zeevrachtexpeditie verder versterken. Directeur Aat van der Meer van  Dachser Benelux, neemt daarom naast wegtransport ook de lucht- en zeevrachtdivisie van Nederland en België onder zijn hoede.

Dachser Air & Sea Logistics verzorgt in Nederland en België zendingen op het gebied van internationale lucht- en zeevrachtexpeditie. Dit gebeurt in Nederland vanuit Maastricht, Rotterdam en Schiphol. In België vanuit Mechelen, waar Dachser al sinds langere tijd zelfstandig is. Het Nederlandse bedrijf is in 2008 samen met de Dachser brengt Land-, lucht- en zeetransport Benelux onder één dakNederlandse partner Seacon Logistics als joint venture opgericht. Begin 2013 besloot Dachser ook in Nederland op zelfstandige voet verder te gaan in lucht- en zeevracht. ‘Sindsdien zijn diverse projecten opgestart om de groei in de Benelux-landen voort te zetten’, zegt Wilco Versteegh, die destijds als directeur is aangesteld om de lucht- en zeevrachtactiviteiten in deze regio verder uit te bouwen. ‚Nu zijn we klaar voor de volgende stap: een intensieve samenwerking met het wegtransport.’

Eén aanspreekpunt

Het wegtransport wordt in Nederland georganiseerd vanuit Zevenaar en Waddinxveen, in België vanuit Moeskroen en Willebroek en valt onder de verantwoordelijkheid van Aat van der Meer, die vanaf heden nauw samenwerkt met Wilco Versteegh om de integratie van lucht- en zeevracht met wegtransport in goede banen te leiden. Een positieve ontwikkeling, vindt Van der Meer, waar vooral klanten van profiteren. Zij kunnen vanaf nu met alle logistieke vragen bij één partner terecht. ‚We zien bij steeds meer klanten internationale goederenstromen met als gevolg dat de vraag naar warehousing de afgelopen jaren aanzienlijk is gestegen. We bieden nu een totaaloplossing: van lucht-, zee- en landtransport tot warehousing. Ondertussen heeft de klant slechts één aanspreekpunt. Dat werkt niet alleen prettig en snel, maar houdt de lijnen ook kort en overzichtelijk.’ (Bron: Dachser)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief