Dachser bouwt nieuwe vestiging in Zwitserse regio van Bern

732

Dachser breidt zijn aanwezigheid in Zwitserland verder uit met een nieuwe vestiging in de regio van Bern. Op een totale oppervlakte van 12.200 vierkante meter bouwt de logistiek dienstverlener in Lyss zijn negende Zwitserse vestiging. Met deze uitbreiding creëert Dachser zo´n veertig nieuwe banen in de regio.

In aanwezigheid van Marcel Meier, voorzitter van de directie van Dachser Zwitserland, Urs Häner, Country Manager, en Andreas Hegg, burgemeester van Lyss, ging donderdagochtend op de bouwplaats van het industrieterrein van Lyss de eerste schop de grond in. Het nieuwe pand is naar verwachting vanaf september 2014 operationeel.

Kortere looptijden
Naast de vestigingen in de Zwitserse kantons Zürich, Basel-Land, St. Gallen en Waadt, zal Dachser vanaf 2015 ook aanwezig zijn in kanton Bern. ‘Met deze Dachser bouwt nieuwe vestiging in Zwitserse regio van Bernnieuwe vestiging kunnen we onze activiteiten in de regio van Bern verder uitbouwen en tegelijkertijd de druk op de vestiging in Birsfelden verminderen’, legt Urs Häner, Country Manager van Dachser Zwitserland, uit. De nabijheid van West-Zwitserland zal bovendien de looptijden met één dag verkorten. Daarnaast is Lyss een belangrijk knooppunt voor het pan-Europese netwerk van Dachser. ‘Met de toevoeging van het kantoor in Lyss is Dachser vertegenwoordigd in alle belangrijke economische centra van Zwitserland’, zegt Urs Häner.

Nieuwe banen
In de nieuwe vestiging in Lyss komen  veertig nieuwe banen vrij op het gebied van administratie, opslag en transport. De gemeenschap van Lyss juicht de komst van het nieuwe gebouw toe. ‘Ook lokale commerciële en industriële bedrijven zullen profiteren van de uitbreiding van de logistieke diensten’, zegt Andreas Hegg, burgemeester van Lyss. ‘Door het creëren van nieuwe banen, draagt Dachser bij aan de werkgelegenheid in een breed scala sectoren in Lyss.’

Toekomstige bouwplannen
De eerste fase van de bouw omvat een 2.260 vierkante meter groot warehouse voor industriële goederen, waar achttien vrachtwagens tegelijkertijd kunnen laden en lossen. Het kantoorgebouw bestaat uit twee verdiepingen met elk een oppervlakte van 680 vierkante meter. Daarnaast is er nog 4.000 vierkante meter gereserveerd voor een mogelijke uitbreiding. De tweede bouwfase staat gepland voor 2019.

Dachser Zwitserland
Dachser Spedition AG (Dachser Zwitserland) is een dochteronderneming van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser, een toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa met hoofdkantoor in Kempten, Duitsland. De eerste vestiging in Zwitserland werd in 1967 geopend. Vandaag de dag telt Dachser in Zwitserland acht vestigingen met in totaal 239 werknemers. In 2012 genereerde het bedrijf een bruto-omzet van 163.98 miljoen Frank. Het afgelopen jaar vervoerde Dachser Zwitserland 506.600 zendingen met een totaal gewicht van 332.900 ton. (Bron: Dachser)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter