CTT en Bentheimer Eisenbahn beginnen spoorterminal

857

Container Terminal Twente (CTT) en Bentheimer Eisenbahn zijn een spoorterminal in Bad Bentheim begonnen. De eerste goederentrein is vandaag in Bad Bentheim gearriveerd met containers uit Rotterdam voor klanten in Twente en de Duitse grensregio. Een deel van de trein rijdt door naar de Euroterminal in Coevorden.

CTT en Bentheimer Eisenbahn beginnen spoorterminalDe Bentheimer Eisenbahn heeft een terrein op het stationsemplacement geschikt gemaakt voor containeroverslag. CTT zorgt voor de boekingen, de overslagen en het voor- en natransport van de containers.

Alternatief

CTT en de Bentheimer Eisenbahn kunnen hiermee een snel alternatief bieden voor het containervervoer, in aanvulling op de binnenvaartdienst die CTT onderhoudt tussen Rotterdam en Hengelo.  De containertrein rijdt drie keer per week en haalt daarmee ongeveer 10.000 vrachtwagenbewegingen (ruim vijf miljoen vrachtwagenkilometers) van de weg.

Nieuwe verbindingen

Naast de verbinding met Rotterdam worden binnenkort nieuwe verbindingen gestart vanuit Bad Bentheim naar Scandinavië, Oost- en Zuid-Europa. CTT verwacht dat het aandeel van dit continentale vervoer uiteindelijk groter wordt dan het maritieme vervoer van containers waarmee wordt gestart. (Bron: PortofTwente)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief