CSCL Globe is de langste, maar neemt niet de meeste TEU’s mee

931

CSCL Globe is de langste, maar neemt niet meeste TEU’s mee

ROTTERDAM – Het containerschip CSCL Globe, dat vanmorgen als grootste containerschip van de wereld de haven van Rotterdam binnenliep, is misschien wel het langste containerschip te wereld, maar het kan niet de meeste containers meenemen. Dat is sinds kort de MSC Oscar.

Het MSC Oscar van rederij Mediterranean Shipping Company werd 8 januari gedoopt op scheepswerf Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Het is het eerste schip uit een serie van drie die China’s Bank of Communications in 2013 bestelde. MSC huurt de schepen voor langere tijd.

Breder en meer TEU

De CSCL Globe is met een lengte van 400 meter het langste containerschip ter wereld, het MSC Oscar is echter met 59 meter, veertig centimeter breder dan de Globe. De Globe kan maximaal 19.000 TEU meenemen, de Oscar 19.224 TEU. Het tweede schip van 19.224 TEU komt in april in de vaart, dat is het MSC Oliver.

MSC gaat de Oscar inzetten op de containerlijn van Azië naar Noord-Europa. Het schip doet daarbij onder meer de havens van Busan, Qingdao, Shanghai, Ningbo, Rotterdam en Antwerpen aan.

Hoe lang?

Overigens is het de vraag hoe lang de Oscar het grootste containerschip ter wereld blijft. Vorige week maakte de Japanse rederij Mitsui O.S.K. Lines (MOL) bekend een schip van 20.000 TEU te gaan bouwen. Ook wordt al onderzoek gedaan naar schepen van 24.000 TEU. (Bron: MSC)

Lees ook:
Nog goedkoper met containerschepen van 24.000 teu
MOL bouwt grootste containerschip ter wereld
Grootste containerschip ter wereld twee keer in Rotterdam

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief