CSAV beslist 21 maart over mogelijke fusie met Hapag-Lloyd

414

De aandeelhouders van de Chileense rederij Compañía Sudamericana de Vapores (CSAV) beslissen 21 maart over een mogelijke fusie met Hapag-Lloyd. Dat heeft CSAV bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

In januari maakten de twee rederijen al bekend een Memorandum of Understanding (MoU) te hebben getekend voor een fusie van beide bedrijven. Volgens de rederijen betekende CSAV beslist 21 maart over mogelijke fusie met Hapag-Lloydde ondertekening een volgende fase in de samenwerking. ‘We gaan nu de nodige zorgvuldigheid betrachten en daarna kan een binden contract worden ondertekend’, schreven ze.

Minder verlies
CSAV maakte in 2013 een verlies van 169 miljoen dollar. Dat was 46 procent minder dan het verlies van 313,6 miljoen dollar in het jaar ervoor. CSAV tekent hierbij aan dat de containertarieven in 2013 nog lager waren dan in 2012 en dat de containermarkt te kampen heeft met overcapaciteit.

CSAV vraagt op de aandeelhoudersvergadering ook toestemming voor een kapitaalinjectie van 200 miljoen dollar. Dit geld wordt gebruikt de financiering van zeven containerschepen van 9.300 teu. (Bron: CSAV)

Volg TotaalTrans op Twitter