Cruiseterminals Amsterdam intensiveren samenwerking

842

Passenger Terminal Amsterdam en Felison Cruise Terminal in IJmuiden hebben de handen ineen geslagen op marketing en PR vlak. Door samen te werken anticiperen beide terminals op een verwachte groei in de toekomst.

Cruiseterminals Amsterdam intensiveren samenwerkingDe twee terminals in de regio Amsterdam zagen de laatste jaren een enorme groei van het aantal cruiseschepen en passagiers. In 2010 bezochten totaal 101 cruiseschepen de regio, voor 2014 is de verwachting dat dit er tegen de 200 zijn.

In de praktijk bestaat de samenwerking uit het gezamenlijk uitvoeren van promotionele missies naar rederijen in Amerika en Europa en het gezamenlijk optreden tijdens Seatrade Europe, Cruise Shipping Miami en de Travevent Cruisereizen beurs in oktober in PTA. Beide terminals zijn lid van Amsterdam Cruise Port, Atlantic Alliance en Cruise Europe. Deze laatste twee organisaties richten zich op de marketing van het vaargebied in Noordwest Europa.

De terminal van IJmuiden bevindt zich voor de sluizen, de terminal in Amsterdam in het stadscentrum. Daarnaast bevinden zij zich op korte afstand van Amsterdam Schiphol Airport.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter