Cruiseschip Europa II bezoekt Antwerpen

683

Cruiseschip Europa II bezoekt Antwerpen Op zondag 5 mei meert de Europa II aan in Antwerpen. Dit splinternieuwe cruiseschip van de Duitse rederij Hapag Lloyd is van de scheepswerf onderweg naar Hamburg waar het 10 mei wordt gedoopt.

Het 225 meter lange schip werd gebouwd op de scheepswerf van St.-Nazaire in Frankrijk. Het telt 251 suites met een maximale bezetting van 516 passagiers. Het is volgens het havenbedrijf van Antwerpen uniek dat een schip een stop maakt terwijl het nog moet worden gedoopt. ‘Dit privilege dankt de stad Antwerpen aan de succesvolle aanlopen van de Europa, het vlaggenschip van Hapag Lloyd en volgens de gerenommeerde Berlitz Guide al jaren het meest luxueuze schip ter wereld. Net zoals haar halfzusterschip zal de Europa II zich toeleggen op een persoonlijke service, topgastronomie en een wellnessaanbod.

Cruiseschip Europa II bezoekt Antwerpen De Europa II komt zondag 5 mei om 7 uur ’s ochtends aan de cruiseterminal aan en blijft daar aangemeerd tot 13 uur. Van op het wandelterras heeft het publiek een mooi zicht op het schip en op de bedrijvigheid aan boord, zeker bij aankomst en bij vertrek. Het schip zelf is niet te bezoeken door het publiek.

In 2013 verwacht Antwerpen 16 aanlopen van zeecruises en 560 van riviercruises. In totaal verwelkomt de stad dit jaar zo’n 83 000 toeristen die Antwerpen met een cruiseschip bezoeken.