Cruiseschip Costa Pacifica produceert diervoeder aan boord

855

Wat je doe je als je als cruiserederij geen etensresten meer in zee mag dumpen. Het cruiseschip Costa Pacifica maakt van de etensresten aan boord diervoeder. Het cruiseschip was onlangs te bewonderen in Amsterdam.

Cruiseschip Costa Pacifica produceert diervoeder aan boordDe Costa Pacifica is het duurzaamste cruiseschip van de Costa vloot. Aan boord is een pilot project opgezet om afval te verminderen en te hergebruiken.

Restafval
De Costa Pacifica heeft gemiddeld 3.000 passagiers en 1.000 man personeel aan boord. Er wordt dan ook heel wat eten geconsumeerd aan boord. In een week tijd wordt aan boord 1.000 kilo pasta, 2.500 kilo vlees en 6.000 liter melk verbruikt. Uiteraard blijven hiervan ook etensresten over. Voorheen werden deze in zee gegooid. Vanaf januari 2013 mag dit in veel zeeën, waaronder de Noordzee,  niet meer.

Diervoeder
Op het onderste dek van de Costa Pacifica is een ruimte ingericht waar turbodrogers staan. Etensresten worden in deze drogers verwerkt en gedroogd tot grondstof voor diervoeder. In Italië wordt deze grondstof weer verkocht.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter