Cornelissen Groep neemt Koeriersdienst Zwolle over

1581
De Cornelissen Groep bestaat na de overname van Koeriersdienst Zwolle uit bijna 300 wagens en 500 medewerkers. (Foto Cornelissen Groep)

NIJMEGEN De Cornelissen Groep neemt per 1 februari 2018 alle activiteiten en alle medewerkers van Koeriersdienst Zwolle over. Met ruim 30 vrachtwagens, een 20-tal bestelauto’s en 85 man personeel vormt Koeriersdienst Zwolle een prima aanvulling op de bestaande activiteiten van de Cornelissen Groep. Samen ontstaat een groep van bijna 300 wagens en 500 medewerkers.

‘We zien de overname van Koeriersdienst Zwolle als een verdere versterking van onze activiteiten’, vertelt algemeen directeur Mark van der Drift van de Cornelissen Groep. Met volwaardige standplaatsen in Nijmegen, Heteren, Tilburg, Geldermalsen, Ede, Nieuwegein en Zwolle hebben we de ring rondom de Randstad nu compleet. Het verzorgen van een eigen instroom en doorstroom programma voor chauffeurs, door middel van koeriersdiensten in combinatie met zij-instromers, BBL trajecten en onze eigen Cornelissen Academy, is cruciaal in de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast kunnen we met de kracht en ervaring van Koeriersdienst Zwolle onze klanten nog snellere en flexibelere oplossingen in onze dienstenportfolio aanbieden.’

‘Zeer content’
Ook directeur Gerben Kloosterziel van Koerierdienst Zwolle meldt ‘zeer content met deze stap’ te zijn. ‘Schaalvergroting en een krachtig netwerk is wat we nodig hadden. Onze bestaande klanten kunnen nu ook gebruik gaan maken van het netwerk en de diensten van de Cornelissen Groep. Voor beide bedrijven geldt: Samen beter.’
Kloosterziel treedt terug uit de dagelijkse leiding van Koeriersdienst Zwolle, maar blijft als adviseur betrokken om een soepele overgang van klanten en medewerkers te garanderen.

Richard Afman wordt de nieuwe business unit manager in Zwolle. Hij heeft ruime ervaring in de transportsector bij onder meer Cornelissen Transport en Koopman Cargo. Als founder en general manager heeft hij daarnaast een eigen Pharma Koeriersservice gehad in Australië. Naast bereiken van synergie vanuit de Cornelissen Groep zal Richard zich bezig houden met de dagelijkse aansturing en commerciële activiteiten voor Noord-Oost Nederland.