Corine Karsten-Evers is Dé Gouden Ridder van de Weg 2014

476

De 31-jarige Corine Karsten-Evers is Dé Gouden Ridder van de Weg 2014. De chauffeur bij Wim Bosman Transport werd vanochtend door TVM verzekeringen verrast met deze jaarlijkse onderscheiding voor een beroepschauffeur die al tenminste tien jaar schadevrij rijdt.

Corine rijdt in de binnenlandse distributie voor Wim Bosman Transport. Per dag komt ze op zo’n twintig adressen, voornamelijk in ’t Gooi. Zij is de eerste vrouw in de geschiedenis van deze prestigieuze onderscheiding die Dé Gouden Ridder is geworden en een jaar lang als ambassadeur namens alle chauffeurs – Ridders van de Weg door Nederland rijdt en daarmee veilig transport promoot.

Corine Karsten-Evers is Dé Gouden Ridder van de Weg 2014‘Geen sinecure’

De uitreiking vond plaats op het bedrijf in het Gelderse ’s-Heerenberg waar CEO Arjan Bos van TVM verzekeringen de Ridderuitreiking gebruikte om aandacht te vragen voor de steeds hogere eisen die aan beroepschauffeurs worden gesteld. ‘Ik vind het iedere keer weer iets unieks als we een Gouden Ridder mogen huldigen. Het is geen sinecure om zolang schadevrij te rijden. Het is bovendien een bijzondere gelegenheid, omdat we die fantastische chauffeurs in Nederland ook nog eens gaan ondersteunen bij onze ambitie het veiligste Transportland van Europa te worden. Eind september maken we daar tijdens onze Ridders van de Weg-manifestatie meer over bekend.’

Aan de top

Bos wees er nog eens op dat Nederlandse en Belgische chauffeurs wat vakbekwaamheid betreft aan de Europese top staan en eigenlijk geen imagocampagnes nodig zouden moeten hebben. ‘Ook Corine bewijst weer dat Nederlandse en Belgische chauffeurs de top van Europa zijn als het om vakbekwaamheid gaat. Zeker in het distributiewerk waar Corine in zit wordt het er niet eenvoudiger op. Rijden in drukke steden vraagt veel van chauffeurs. Dat is topsport. Dan is tien jaar schadevrij rijden een prestatie van formaat.’

Stimuleren vakmanschap

Het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen, bedoeld om vakmanschap onder chauffeurs te stimuleren, te belonen en beter zichtbaar te maken. TVM verzekeringen wil door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug dringen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen. (Bron: TVM Verzekeringen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief