Contargo schrapt toeslag congestie haven Rotterdam

484

Contargo brengt vanaf 1 oktober geen congestie-toeslag meer in rekening vanwege vertragingen in de Rotterdamse haven. Volgens Contargo is de situatie op de Rotterdamse containerterminals inmiddels verbeterd.

Hapag-Lloyd voert congestietoeslag voor binnenvaartlading in‘Hoewel de toestand nog niet geheel op het oude niveau is teruggekeerd, werpen de maatregelen die in de Rotterdamse haven zijn getroffen om het afhandelen van de binnenscheepvaart te verbeteren, langzaam hun vruchten af’, meldt Contargo.

Negentig uur wachten

Sinds medio april moest de binnenscheepvaart van Contargo lang wachten op de afhandeling bij de zeehaventerminals in Rotterdam. Doorlooptijden van vijftig uur met uitschieters tot wel negentig uur waren geen zeldzaamheid. Met de congestie-toeslag kon Contargo in de maanden augustus en september een concept ter flexibilisering van de zeehavendoorlooptijden financieren. Mochten de afhandelingstijden weer verslechteren, dan behoudt de onderneming zich het recht voor, de toeslag opnieuw in te voeren. (Bron: Contargo)

Meer nieuws over de vertragingen:
Rotterdamse haven neemt maatregelen tegen vertragingen
OOCL wijkt vanwege congestie Rotterdam uit naar Antwerpen
‘Achterlandverbindingen hebben geen last van R’damse congestie’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief