Containerterminal Utrecht wordt exploitant Flevokust Lelystad

740

Containerterminal Utrecht (CTU) wordt de exploitant van containerterminal Flevokust in Lelystad. De Theo Pouw Groep (moederbedrijf van CTU), provincie Flevoland en gemeente Lelystad tekenden daarvoor vandaag de overeenkomst.

De containerterminal vervult binnen de nieuw te ontwikkelen multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad een belangrijke rol. Een aantal weken geleden tekenden de drie partijen een Containerterminal Utrecht wordt exploitant Flevokust Lelystadintentieverklaring die in de afgelopen weken concreet is gemaakt. Gedurende deze periode onderzocht CTU wat de haalbaarheid van het plan is. Gezien de positieve uitkomsten van dit onderzoek heeft de Theo Pouw Groep vandaag de overeenkomst ondertekend.

‘Buitengewoon interessant’
CTU heeft al eerder gekeken naar de mogelijkheden om een terminal in Flevoland toe te voegen aan haar netwerk van terminals. Etienne Morriën, directeur van CTU: ‘CTU heeft verschillende terminals verspreid over Nederland. Lelystad past logistiek goed binnen ons bedieningsgebied. Bovendien vinden veel ontwikkelingen plaats in Lelystad en de regio, waardoor Flevokust een buitengewoon interessante locatie is voor een containerterminal. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de containerterminal van Flevokust een succes zal worden. Het wachten is nu op een positief besluit van de Gemeenteraad en daarna van Provinciale Staten van Flevoland. Vervolgens kunnen we van start met de realisatie van Flevokust.’

Dinsdagavond 17 december besluit de Gemeenteraad van Lelystad over de realisatie van het bedrijventerrein met binnenvaarthaven. (Bron: Theo Pouw Groep)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter