Containertarieven stijgen tussen de tien en twintig procent

572

De tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Europa zijn de afgelopen week tussen de tien en twintig procent gestegen. De stijging volgt op weken van dalingen. Veel rederijen hadden echter nieuwe prijsstijgingen aangekondigd.

CMA CGM ontwikkelt ‘uniek’ container informatiesysteemVoor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens steeg het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met 21 procent van 1.203 dollar per teu naar 1.455 dollar per teu.

Voor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd ruim 10 procent meer betaald. De tarieven stegen van 1.459 naar 1.608 dollar per teu.

Verhogen

Containerrederij CMA CGM verhoogde de tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Europa per 1 augustus met 550 dollar per teu.

OOCL verhoogde het tarief voor vervoer van containers van Azië naar Europa per 1 augustus met 650 dollar per teu.

Dalen

De tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Europa daalden sinds 1 januari van dit jaar al vele tientalen procenten. Vorige week daalden de prijzen opnieuw met met ongeveer twee procent. Sinds 1 januari daalden de prijzen naar de havens rond de Middellandse Zee met met bijna 19 procent en de prijzen naar de Noord-Europese havens in totaal met bijna 32 procent. (Bron: SCFI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief