Containertarieven onder druk

676

De containertarieven van Azië naar Europa staan verder onder druk. Vorige week daalden de tarieven tussen de twee en drie procent. Om de prijzen op peil te houden hebben de rederijen opnieuw prijsverhogingen aangekondigd.

Voor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens daalde het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met 2,6% van 1.641 dollar per teu naar 1.598 dollar per teu.

Grootste containerschip neemt nu ook passagiers meeVoor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd 2,2 procent minder betaald. De tarieven daalden van 1.670 naar 1.634 dollar per teu.

Verhogingen
OOCL verhoogt de tarieven voor het vervoer van containers van Noord-Europa, Scandinavië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland naar Azië met 200 dollar voor een container van twintig voet en 300 dollar voor containers van veertig voet.

CMA CGM verhoogt de tarieven voor containers van Noord-Europa, Scandinavië, de Baltiche Staten en het Verenigd Koninkrijk met 250 dollar voor een container van twintig voet en met 350 dollar voor containers van veertig voet. (Bron: SCFI)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter