Containertarieven Noord-Europa dalen rond de acht procent

723

De tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Noord-Europa zijn de afgelopen week met bijna acht procent gedaald. Het tarief  naar havens rond de Middellandse Zee bleef vrijwel onveranderd.

OOCL doopt achtste megacontainerschipVoor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens daalde het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met 7,8 procent van 1.455 dollar per teu naar 1.341 dollar per teu. Vorige week steeg het tarief nog met meer dan twintig procent.

Voor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd 0,3 procent meer betaald. De tarieven stegen van 1.608 naar 1.613 dollar per teu.

Verhogen

De containerrederijen doen er alles aan de prijsdalingen te compenseren met prijsverhogingen. Zo verhoogt Hapag-Lloyd per 18 augustus de tarieven voor het vervoer van containers van het oosten van Azië naar Noord-Europa en het gebied rond de Middellandse Zee met 650 dollar per teu.

De containerrederijen CMA CGM en OOCL verhoogden de tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Europa per 1 augustus al met 550 dollar (CMA CGM) en 650 dollar (OOCL) per teu. (Bron: SCFI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief