Containertarieven naar Europa dalen iets meer dan vijf procent

676

De tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Europa daalden vorige week met iets meer dan vijf procent. Vorige week daalden de tarieven ook al, na een eerder stijging  tot 28 procent.

Voor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens daalde het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met ruim 5,5 Containerschip CMA CGM Rossini verliest veertien containersprocent van 1.302 dollar per teu naar 1.230 dollar per teu.

Voor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd 5,2 procent minder betaald. De tarieven daalden van 1.567 naar 1.486 dollar per teu.

Verhoging

Vorige week maakte containerrederij CMA CGM bekend de tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Europa per 1 augustus met 550 dollar per teu te verhogen. De verhoging geldt voor het containervervoer van alle Aziatische havens (inclusief Japan, Zuidoost-Azië en Bangladesh) naar alle havens in Noord-Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk en van Portugal tot Rusland. (Bron: SCFI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief