Containertarieven dalen licht

729

De containertarieven van Azië naar Europa daalden vorige week tussen de één en twee procent. Om de prijzen op peil te houden hebben de rederijen opnieuw prijsverhogingen aangekondigd.

Samenwerking APL, Maersk en OOCL op Verre Oosten en IndiaVoor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens daalde het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met 1,1% van 1.598 dollar per teu naar 1.580 dollar per teu.

Voor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd 1,5 procent minder betaald. De tarieven daalden van 1.634 naar 1.609 dollar per teu.

Verhogingen
Rederij CMA CGM verhoogt de tarieven voor het vervoer van containers van Noord-Europa naar India per 1 maart. Het tarief gaat met 200 dollar omhoog voor een container van twintig voet, voor een container van veertig voet vraagt de reder per 1 maart 300 dollar meer.

CMA CGM verhoogt de tarieven voor containers van Noord-Europa, Scandinavië, de Baltiche Staten en het Verenigd Koninkrijk met 250 dollar voor een container van twintig voet en met 350 dollar voor containers van veertig voet.

OOCL verhoogt de tarieven voor het vervoer van containers van Noord-Europa, Scandinavië, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland naar Azië met 200 dollar voor een container van twintig voet en 300 dollar voor containers van veertig voet. (Bron: SCFI)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter