Containertarief naar Europa stijgt tussen de 47 en 150 procent

785

SHANGHAI – Het tarief voor het vervoer van containers van Azië naar Noord-Europa is vorige week fors gestegen. Na vele weken van dalende tarieven, gingen de tarieven na prijsverhogingen van de rederijen tussen de 47 en 150 procent omhoog .

Nieuw record van 18.168 teu op Maersk McKinney MollerVoor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens steeg het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met ruim 150 procent van 343 dollar per teu naar 861 dollar per teu.

Voor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd bijna 47 procent meer betaald. De tarieven stegen van 694 naar 1.003 dollar per teu.

Verhogingen

Vanwege de blijvend dalende tarieven kondigden diverse rederijen forse verhogingen per 1 mei aan. Containerrederij OOCL verhoogde de tarieven voor het vervoer van containers van het Verre Oosten naar Europa per 1 mei met 1.200 dollar per teu.

De Franse containerrederij CMA CGM verhoogde het containertarief van Azië naar havens aan de Middellandse Zee per 1 mei met 1.000 dollar per teu. Het tarief naar havens in Syrië steeg met 925 dollar per teu. (Bron: SCFI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief