Containertarief van Azië naar Europa stijgt tientallen procenten

1106

De tarieven voor het vervoer van containers van Azië naar Europa stegen vorige week tussen de 8 en 28 procent. Inmiddels kondigden de containerrederijen nieuwe tariefsverhogingen aan van vele honderden dollars.

Voor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens steeg het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met ruim 28 procent van 1.106 dollar per teu naar 1.416 dollar per teu.

Hapag-Lloyd verhoogt tarieven in januari met 500 dollar per teuVoor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd 8,5 procent meer betaald. De tarieven stegen van 1.567 naar 1.700 dollar per teu.

Honderden dollars

Deze week maakte Hapag-Lloyd nog bekend de tarieven voor het vervoer van containers van het Verre Oosten naar Noord-Europa en het Middellandse Zeegebied de komende maand in twee stappen met in totaal 1.500 dollar per teu verhogen.

De Duitse containerrederij verhoogt de tarieven per 14 juli met 500 dollar per teu voor alle soorten lading en containers. Per 1 augustus komt daar nog eens 1.000 dollar per teu bovenop. (Bron: SCFI)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief