Containertarief herstelt en daalt

678

SHANGHAI – Het tarief voor het vervoer van containers van Azië naar Noord-Europa is vorige hersteld. Na twaalf weken van dalende tarieven, werd voor Noord-Europa nog steeds iets minder betaald, maar de tarieven voor containers naar havens rond de Middellandse Zee stegen fors.

OOCL verhoogt tarieven naar Europa met $ 525 per teuVoor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens daalde het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met 1,7 procent van 349 dollar per teu naar 343 dollar per teu. Dat is het laagste tarief ooit.

Voor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd bijna 44 procent meer betaald. De tarieven stegen van 476 naar 684 dollar per teu.

Verhogingen

Vanwege de blijvend dalende tarieven kondigden diverse rederijen forse verhogingen aan. Containerrederij OOCL verhoogt de tarieven voor het vervoer van containers van het Verre Oosten naar Europa per 1 mei met 1.200 dollar per teu. De verhoging geldt voor alle lading van het Verre Oosten (inclusief Japan) naar Noord-Europa, de havens rond de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.

De Franse containerrederij CMA CGM verhoogt het containertarief van Azië naar havens aan de Middellandse Zee per 1 mei met 1.000 dollar per teu. Het tarief naar havens in Syrië stijgt met 925 dollar per teu. (Bron: SCFI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief