Containertarief daalt met minder dan 400 dollar naar ‘alltime low’

667

SHANGHAI – Het tarief voor het vervoer van containers van Azië naar Noord-Europa is vorige week gedaald tot onder de 400 dollar per teu. Het tarief daalde tussen de elf en veertien procent . Het is de daarmee de elfde week op rij dat de spottarieven in de containervaart dalen.

Nieuw record van 18.168 teu op Maersk McKinney MollerVoor het vervoer van containers van Azië naar de Noord-Europese havens daalde het tarief volgens de Shanghai Containerized Freight Index met 14,4 procent van 466 dollar per teu naar 399 dollar per teu. Dat is het laagste tarief ooit.

Voor het vervoer van containers van Azië naar havens rond de Middellandse Zee werd ruim elf procent minder betaald. De tarieven daalden van 607 naar 540 dollar per teu.

Verhogingen

Vanwege de blijvend dalende tarieven kondigden diverse rederijen vorige week forse verhogingen aan. Containerrederij OOCL verhoogt de tarieven voor het vervoer van containers van het Verre Oosten naar Europa per 1 mei met 1.200 dollar per teu. De verhoging geldt voor alle lading van het Verre Oosten (inclusief Japan) naar Noord-Europa, de havens rond de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.

De Franse containerrederij CMA CGM verhoogt het containertarief van Azië naar havens aan de Middellandse Zee per 1 mei met 1.000 dollar per teu. Het tarief naar havens in Syrië stijgt met 925 dollar per teu. (Bron: SCFI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief