Containerschip Alsvin vaart bij de Vlakebrug op de kant (+ video)

1227

VLAKE – Het containerschip Alsvin is vrijdagmorgen rond kwart over zes bij de Vlakebrug op het kanaal door Zuid Beveland op de kant gevaren. In eerste instantie werd gemeld dat de schipper onwel zou zijn geworden. Politie Zeeland meldt echter dat bij de schipper een bloedproef is afgenomen. ‘Mogelijk alcohol in het spel. Wij onderzoeken de zaak.’

Maandag is er volgens de woordvoerder van de politie echter nog niets bekend over het vermeende drankmisbruik. ‘We gaan dit communiceren zodra daar meer duidelijkheid over is’, meldt de woordvoerder.

111 containers

Het schip voer met een lading containers richting Rotterdam toen het mogelijk de spoorbrug raakte. Uit voorzorg is de spoorbrug gestremd. Ambulancepersoneel heeft de schipper behandeld en samen met de brandweer van boord gehaald. De schipper is naar het ziekenhuis vervoerd.

Op het schip staan 111 containers, het betreft honderd lege containers, zes containers zijn geladen met een ijzerlegering in poedervorm. Het treinverkeer werd direct na de aanvaring stilgelegd omdat de brug mogelijk wass beschadigd. Dit kon pas worden gecontroleerd nadat het schip was losgetrokken. Medewerkers van ProRail controleerden daarna de brug op schade.

Het scheepvaartverkeer op het kanaal werd vanaf vrijdagmiddag 14 uur gestremd, hierna werd begonnen met het lostrekken van het schip. Uiteindelijk kwam het schip kwam rond kwart voor drie weer los en werd voor inspectie weggevaren.

Besmet

De Alsvin kwam eerder in het nieuws toen havenwerkers bij de ECT Terminal het Belgische schip niet wilden lossen omdat het containers had geladen bij de containerterminal van RWG. RWG weigert volgens de vakbonden al langere tijd een cao af te sluiten. Omdat de Alsvin officieel ‘besmet’ was, werd ook de Internationale Transportarbeiders Federatie (ITF) geïnformeerd. Die waarschuwde andere Europese havens. Dat betekende dat de Alsvin waarschijnlijk nergens kan lossen. (Bron: Veiligheidsregio Zeeland/Foto: Still uit video Omroep Zeeland)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief