Containers zonder douane van Rotterdam naar Willebroek

608

Containers die per deepsea-schip arriveren bij ECT in Rotterdam kunnen voortaan direct papierloos door naar de inlandterminal TCT Belgium in Willebroek. ECT kreeg daarvoor een grensoverschrijdende Containers zonder douane van Rotterdam naar Willebroekdouanevergunning zodat dochteronderneming European Gateway Services de lading meteen na lossing per binnenvaartschip verder kan transporteren.

Volgens directeur Martine Hiel van TCT Belgium kiezen veel bedrijven in de regio Willebroek voor invoer via de Rotterdamse haven. ‘Dat komt vanwege het grote aantal Azië-diensten en het feit dat Rotterdam veelal de eerste loshaven in Europa is. De grensoverschrijdende douanevergunning maakt het traject Rotterdam – Willebroek daarbij nog eenvoudiger. Containers hoeven niet meer in Rotterdam te wachten op douanevrijgave.’

European Gateway Services
Via European Gateway Services biedt ECT hoogfrequente spoor- en binnenvaartverbindingen tussen Rotterdam en een snel groeiende netwerk van inlandterminals in het Europese achterland. TCT Belgium is een van de momenteel twintig deelnemende inlandterminals. Dagelijks is de tussen Antwerpen en Brussel gelegen inlandterminal via de binnenvaart verbonden met Rotterdam.

twitter