Containerrederijen verhogen tarieven met honderden dollars

684

Containerrederijen verhogen de tarieven voor het vervoer van containers van en naar Europa per 1 november met vele honderden dollars. De rederijen reageren hiermee op de nog steeds dalende tarieven op de spotmarkt.

OOCL verhoogt de tarieven voor containers vanuit het Verre Oosten (uitgezonderd Japan) naar Noord-Europa, de havens rond de Middellandse Zee en de Zwarte Zee met 850 dollar per teu.

Samenwerking APL, Maersk en OOCL op Verre Oosten en IndiaCMA CGM

Rederij CMA CGM verhoogt de tarieven van Noord-Europa (incl. Scandinavië, de Baltische Staten en het Verenigd Koninkrijk) naar het Verre Oosten (incl. China, Japan, Korea, Zuid-Oost Azië en Bangladesh) met 200 dollar per 20 voets container en 300 dollar per 40 voets container.

Voor containers van Noord-Europa naar het Midden-Oosten, Jeddah en de Rode Zee  verhoogt CMA CGM de tarieven met 150 dollar voor een 20 voets container en 250 dollar voor een 40 voets container.

De tarieven voor het vervoer van containers van Noord-Europa naar Noord-Afrika (uitgezonderd Marokko) en de havens in het noorden van het Middellandse Zeegebied (uitgezonderd Turkije en Griekenland) verhoogt CMA CGM met 75 dollar voor een 20 voets container en 100 dollar voor een 40 voets container. (Bron: OOCL/CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief