Containerrederij CMA-CGM vervoert acht procent meer teu

531

Containerrederij CMA-CGM heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 3,1 miljoen teu vervoerd. Dat is acht procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 3,7 procent tot 4,2 miljard euro.

CMA-CGM wist vooral te groeien op de containerdiensten tussen Azië en Europa en de diensten van en naar Afrika. Ook de containerdiensten van zusterbedrijf ANL zorgden voor meer omzet.

Containerrederij CMA-CGM vervoert acht procent meer teuDe gemiddelde omzet per teu daalde met 3,9 procent. De rederij blijft daarom kosten verminderen.
De nettowinst daalde van 268 naar 94 miljoen dollar. Vorig jaar was er echter sprake van een meevaller van 248 miljoen dollar vanwege de verkoop van Terminal Link.

Toekomst

De containerrederij verwacht in de komende weken de levering van de 9.000 teu containerschepen Elbe and Rhône. Net als de al opgeleverde Danube, gaan deze schepen varen op de containerdiensten richting de Zwarte Zee.

CMA-CGM breidt de terminalactiviteiten de komende tijd uit in het Indiase Mundra en begint de rederij met onderhandelingen voor een terminal in Kingston op Jamaica. Deze terminal moet voor de containerrederij een doorvoerhub worden voor het containervervoer in het Caribisch gebied. (Bron: CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief