Containerrederij CMA CGM brengt Loire en Ural in de vaart

565

MARSEILLE – Containerrederij CMA CGM heeft onlangs twee nieuwe containerschepen in de vaart gebracht. De CMA CGM Loire heeft een capaciteit van 9.365 teu, de Ural 10.622 teu.

Containerrederij CMA CGM brengt Loire en Ural in de vaartDe 300 meter lange en 48 meter brede Loire en Ural zijn in China gebouwd en gaan varen onder de vlag van Malta. Beiden hebben ruimte voor 1.458 reefer containers.

BEX en MEX

De CMA CGM Loire vaart sinds 13 februari op de Bosphorus Express (BEX) en doet daarbij de havens aan van Dalian, Tianjin, Kwangyang, Busan, Shanghai, Ningbo, Chiwan, Yantian, Tanjung Pelepas, Izmit, Istambul Ambarli, Constanza, Odessa, Ilyichevsk, Port Said, Port Kelang, Singapore en Dalian.

De CMA CGM Ural vaart sinds kort op Mediterranean Club Express (MEX). De Uralo doet hiervoor de havens van Shanghai, Ningbao, Yantian, Chiwan, Port Kelang, Malta, Valencia, Barcelona, Fos sur Mer, Malta, Salalah, Port Kelang, Xiamen en Shanghai aan.

Serie van 28

De Loire en de Uralo zijn het vijfde en zesde schip in een serie van 28 nieuwe containerschepen van 9.400 teu tot 10.900 teu. Eerder kwamen de Danube, de Elbe, de Litani en de Tirgris al in de vaart. De laatste schepen worden in de loop van het derde kwartaal 2016 opgeleverd. (Bron: CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief