Containerrecord voor Eurogate

530

HAMBURG – Eurogate heeft op haar containerterminals in Europa vorig jaar 14,8 miljoen teu overgeslagen. Dat is 4,2 procent meer dan het jaar ervoor en daarmee een record.

Containerrecord voor EurogateOp de Eurogate-terminals in Bremerhaven, Hamburg en Wilhelmshaven sloeg Eurogate met 8,1 miljoen teu zo’n 3,5 procent meer over. De overslag in Bremerhaven stagneerde op 5,8 miljoen teu, Hamburg sloeg met 2,3 miljoen teu bijna zeventien procent meer over. De terminal in Wilhelmshaven voldeed met 67.76 overgeslagen teu niet aan de verwachtingen.

De terminals in Italië zagen het aantal overgeslagen teu’s met 0,3 procent stijgen. Eurogate Tanger aan de Straat van Gibraltar zag de overslag met ruim 33 procent stijgen. Ondanks de Ruslandcrisis steeg de overslag op de Ust-Luga trminal met ruim 68 procent tot 103.521 teu.

Steeds groter

Eurogate zag het afgelopen jaar de containerschepen steeds groter worden en verwacht dat deze trend verder gaat doorzet. Zo deed de CSCL Globe (19.100 teu) de containerterminal in Hamburg aan. Begin maart doet het grootste containerschip van de wereld, het MSC Oscar (19.224 TEU), de terminal in Wilhelmshaven aan. ‘En er worden nu al plannen gemaakt voor de bouw van schepen van 22.000 teu’, meldt bestuursvoorzitter Emanuel Schiffer van Eurogate. ‘Dit stelt de havens en de terminals voor een nieuwe en grote uitdaging.’ (Bron: Eurogate)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief