Containeroverslag groeit

586

De wereldwijde containeroverslag groeit. De index van het Rheinisch-Westfälischen Institut für Wirtschaftsforschung (RWI) en het Institut für Seeverkehrswirtschaft und Logistik (ISL) liet in januari 2014 een sterke verbetering zien tot 120,7 punten.

Containerrederij OOCL verdient 7,3% minder per teuVolgens de onderzoekers wijst deze hoogste waarde sinds tijden op een stabiele groei van de wereldhandel. In december stond de index op 117,5 punten. Vanwege Chinees Nieuwjaar moeten de cijfers voor januari en februari echter met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd.

RWI en ISL proberen elke maand van 75 internationale containerhavens de cijfers te achterhalen om zo een adequate prognose over de wereldhandel te kunnen maken. Die havens zijn goed voor 60% van de wereldwijde overslag van containers. De nieuwe schattingen zijn gebaseerd op gegevens van 41 havens, die bijna zeventig procent van de containeroverslag van de index afdekken. Nieuw in de index zijn de havens van het Marokkaanse Casablanca en de Turkse havens Ambarli en Mersin. (Bron: TLN)

Volg TotaalTrans op Twitter