Container Transferium in Alblasserdam operationeel

627

ALBLASSERDAM – Het Container Transferium BCTN in Alblasserdam is donderdag 28 mei officieel geopend. Het doel van dit Transferium is om transportpieken op te vangen, de filedruk te verminderen en een efficiënter trucktransport te realiseren.

Container Transferium in Alblasserdam operationeelVrachtwagens die anders via de drukke A15 naar de Maasvlakte zouden rijden, komen hun zeecontainers bij het Transferium halen en brengen. Binnenvaartschepen varen met een dagelijkse shuttle naar de Maasvlakteterminals waar ze de containers laden en lossen. Hierdoor is het transport sneller, slimmer en schoner. ‘Wij zijn als Havenbedrijf een groot voorstander van dit Transferium’, aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam. ‘Een goed bereikbare haven is voor ons essentieel. Op deze manier ontlasten we de A15 aanzienlijk.’

Schoon transferium

BCTN in Alblasserdam is met de nieuwste schone technieken uitgerust: het heeft elektrische kranen, gebruikt schonere brandstof, walstroomvoorziening voor de binnenvaart, duurzame verlichting, extra maatregelen voor de afscherming van geluid en licht en zelfs de stenen waarmee de terminal is geplaveid zijn CO2-arm gefabriceerd.

Het Havenbedrijf Rotterdam is voor de omliggende terreinen van circa zeven hectare in gesprek met diverse partijen. Gekeken wordt naar partijen uit de logistiek die het Container Transferium versterken.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief