Coentunnel dagenlang afgesloten

771

Het verkeer kan vanaf woensdagavond 21.00 uur 104 uur geen gebruik maken van de Coentunnel in de A10. Dat betekent dat het verkeer op de ring Amsterdam tussen de aansluiting met de S102 en het Coenplein in beide richtingen is gestremd tot maandagochtend 05:30 uur. Ook de A5 is in beide richtingen afgesloten tussen de aansluiting Westpoort en de A10.

Coentunnel vanaf woensdag dagenlang afgeslotenHet verkeer wordt omgeleid via de Zeeburgertunnel. Afhankelijk van herkomst en bestemming kan de extra reistijd oplopen tot ruim 20 minuten, maar wanneer de ring van Amsterdam volloopt kan de reistijd nog verder oplopen. Hoewel het vakantie is, leert de ervaring dat een dergelijke afsluiting files veroorzaakt op de ringweg. Bovendien kan het drukker zijn op de A9 en in de stad zelf, waar ook de Piet Heintunnel vanwege werkzaamheden is afgesloten.

Wisselbaan

De werkzaamheden hebben betrekking op het maken van aansluitingen op de gerenoveerde oude Coentunnel. Als de volledige Coentunnel op 21 juli opengaat, hebben alle tunnelbuizen gezamenlijk acht rijstroken: drie voor beide richtingen en twee in een wisselbaan. De wisselbaan kan afwisselend gebruikt worden voor het verkeer op de binnen- en buitenring, naar gelang de drukte van dat moment. (Bron: VID)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief