Code rood voor Limburg

468

Het KNMI heeft voor de provincie Limburg een weeralarm, code rood, afgegeven. Het zuiden en zuidoosten krijgt de komende uren te maken met zwaar onweer. In Zeeland, N-Brabant en Gelderland geldt nog steeds code oranje.

Bij de buien zijn hagel en zware, mogelijk zeer zware, windstoten mogelijk. Er kan in korte tijd lokaal veel regen vallen. De buien trekken Code rood voor Limburgin de loop van de avond noordoostwaarts.

Er bestaat een groot risico om door de bliksem getroffen te worden. Het risico op blikseminslag is vooral groot in het open veld, op of aan het water en in de buurt van hoge bomen. Het onweer gaat vaak vergezeld van veel wind en/of (zeer) zware windstoten. Ook kan er hagel voorkomen en voor schade zorgen.

Het KNMI geeft een weeralarm voor onweer uit wanneer de kans op meer dan 500 ontladingen in vijf minuten groter is dan 90 procent. Dit criterium geldt voor een gebied van minimaal 50 bij 50 kilometer.
Het KNMI geeft een weeralarm maximaal twaalf uur van tevoren uit. Dit gebeurt nadat het KNMI de relevante maatschappelijke partners heeft geconsulteerd. (Bron: KNMI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief