CNV verwijt Allseas IJmuiden Noord-Koreaanse taferelen

654

Bij de vestiging IJmuiden van Allseas heerst onrust bij de medewerkers over mogelijk vermindering van werk. De medewerkers in IJmuiden kregen onlangs te horen dat ze een nieuw flexcontract moeten accepteren.

Bestuurder Dolf Polders van CNV Vakmensen wilde met zijn leden praten maar werd geweigerd op het bedrijfsterrein. De vakbondsman CNV verwijt Allseas IJmuiden Noord-Koreaanse taferelenhield zijn ledenvergadering toen maar op de aanpalende parkeerplaats. ‘Met zo’n wurgcontract ontstaat er onrust binnen een bedrijf en is het logisch dat je dan met je leden gaat praten.’

Niet verwacht

Allseas is eigendom van de Nederlander Heerema en wereldwijd marktspeler in offshore-installaties. Volgens Allseas is de reden voor het nieuwe contract dat vanwege mogelijke vermindering van werk de werknemers overal ingezet moeten kunnen worden ingezet. Het alternatief is volgens CNV ontslag accepteren middels een vaststellingsovereenkomst. ‘Dit soort toestanden verwacht je misschien bij een kleine onwetende ondernemer, maar niet bij een internationaal opererend concern in, nota bene, Nederlandse handen. Het is hier Noord-Korea niet.’ (Bron: CNV Vakmensen/Foto: Allseas)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief