CNV met TLN om tafel over cao

688

Doordat TLN het belang van een cao-gebonden sector nu ook lijkt in te zien is CNV Vakmensen op 10 september bereid tot nader overleg. ‘De werkgevers geven nu aan dat ook wat hen betreft de cao-loze periode lang genoeg heeft geduurd in het beroepsgoederenvervoer’, stelt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen. ‘Op 10 september hoor ik graag hóé belangrijk TLN dat vindt.’

Verrassingsacties chauffeurs bij distributiecentra Albert Heijn‘In een eerste verkenning heb ik de werkgevers duidelijk gemaakt dat er echt serieuze dingen moeten worden besproken die 10e september. En de elementen van ons ultimatum – dat dateert van maart – tellen daarbij zwaar.’ Dat ultimatum behelsde onder meer een loonsverhoging van drie procent en het afschaffen van de vrijwillige tijd-voor-tijdregeling.

Acties of overleg?

Volgens Van Rijssel zal CNV Vakmensen de acties en manifestaties in het beroepsgoederenvervoer gewoon voortzetten. ‘Opnieuw lijkt bewezen dat werkgevers die voldoende hinderlijk vinden om zo weer richting onderhandelingstafel te gaan. Uiteraard schorten wij al die acties graag op zodra een onderhandelingsresultaat daartoe aanleiding biedt. Daar is het immers allemaal om te doen, een goede toekomst voor de sector voor werknemers én werkgevers. Enfin, 10 september weten we al weer iets meer.’ (Bron: CNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief