CNV leden akkoord met cao Beroepsgoederenvervoer

914

UTRECHT – Driekwart van de CNV leden is akkoord gegaan met het eindbod van de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer. Bijzonder is dat niet leden ook hun stem uit konden brengen. Daarvan was vijftig procent voor het bod van de werkgevers.

Verrassingsacties chauffeurs bij distributiecentra Albert HeijnNu de overgrote meerderheid van de CNV leden akkoord is gegaan met het eindbod is er een cao met de werkgeversorganisaties (TLN en VVT) tot stand gekomen. Dit betekent dat de lonen op 1 januari 2015 met 2,36% omhoog gaan en op 1 januari 2016 stijgen met 2,75%. De belastingvrije onkostenvergoedingen gaan op 1 januari 2015 met 1,6% omhoog. Meer mag niet van de belastingdienst.

Duidelijk signaal

Volgens het CNV is er geen reden om tevreden achterover te gaan leunen. ‘De stemming laat zien dat een behoorlijk deel van de werknemers die gestemd hebben niet tevreden is met dit cao resultaat. Dat legt een behoorlijke druk op de gesprekken die in 2015 gevoerd gaan worden over de cao vernieuwing. Juist dan is het extra belangrijk om met zoveel mogelijk werknemers in gesprek te gaan over de noodzakelijke vernieuwing van de cao. Draagvlak voor de veranderingen is van groot belang voor de toekomst in de bedrijfstak.’

Algemeen verbindend

Nu er een cao tot stand gekomen is kunnen de cao teksten vastgesteld gaan worden. Daarna wordt de cao aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor algemeen verbindend verklaring. Daarna geldt de cao ook voor werknemers en werkgevers die geen lid zijn van de partijen die de cao hebben afgesloten. (Bron: CNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief