CNV flyert voor cao bij Wolter Koops en Bakker Logistiek

798

In de aanloop naar de hervatting van het cao-overleg in het beroepsgoederenvervoer op 10 september houdt CNV Vakmensen vrijdagochtend 5 september in Zeewolde een flyer-actie voor vrachtwagenchauffeurs. Doelgroep zijn de werknemers van onder meer Wolter Koops en Bakker Logistiek.

Verrassingsacties chauffeurs bij distributiecentra Albert Heijn‘We informeren hen over de hervatting van het cao-overleg, komende woensdag’, zegt bestuurder Frans Westerman van CNV Vakmensen. ‘We hopen dat de werkgevers dan eindelijk met iets goeds over de brug zullen komen.’

Zeewolde

‘Met de actie willen we chauffeurs een hart onder de riem steken en laten zien dat we er komende woensdag voor gaan’, zegt Westerman. ‘Er moet gewoon zo snel mogelijk weer een goede cao komen.’
De actie begint vrijdagochtend vroeg, van 6.00 uur tot 9.30 uur. De locatie is een industrieterrein in Zeewolde, in de omgeving van de Marconiweg, Nobelweg en Morseweg.

Achtergrond

Het overleg over een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer (140.000 werknemers) is half februari vastgelopen, toen bleek dat de werkgevers geen enkele loonsverhoging willen bieden. CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 3 procent. Verder wil de bond aandacht voor betere naleving van de cao, bijvoorbeeld als het gaat om illegale ritten door buitenlandse transportondernemingen. (Bron: CNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief