CMA CGM Volga in de vaart

651

MARSEILLE – De Franse containerrederij CMA CGM heeft onlangs het containerschip CMA CGM Volga in het Chinese Dalian te water gelaten. Het schip werd gebouwd op de New Times Shipbuilding in Jiangsu en vaart onder de vlag van Malta.

CMA CGM Volga in de vaartDe Volga is 300 meter lang en 48 meter breed en kan 10.622 teu vervoeren, waarvan 1.458 plaatsen voor reefer containers. Het is het achtste schip van 28 schepen die CMA CGM tot en met het derde kwartaal van 2016 in de vaart brengt. De schepen krijgen allemaal de naam van een grote rivier. Eerder gingen de Danube, Elbe, Litani, Tigris, Loire, Ural en Rhone te water.

Bosphorus Express

De Volga gaat varen op de Bosphorus Express (BEX). Deze containerdienst biedt een directe service tussen Azië, Turkije en de Zwarte Zee. De Volga doet daarin de havens aan van Dalian, Tianjin, Kwangyang, Busan, Shanghai, Ningbo, Chiwan, Yantian, Tanjung Pelepas, Izmit, Istanbul Ambarli, Constanza, Odessa, Ilyichevsk, Port Said, Port Kelang, Singapore, en weer terug naar Dalian.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief