CMA CGM ontwikkelt ‘uniek’ container informatiesysteem

465

Containerrederij CMA CGM gaat met automatiseringsbedrijf SAP een container informatiesysteem bouwen. Volgens de rederij is dit het eerste informatiesysteem dat speciaal voor het transport van containers is gebouwd.

CMA CGM gaat het nieuwe systeem wereldwijd invoeren en het systeem moet ervoor gaan zorgen dat de reder beter kan inspelen op de eisen van de één miljoen klanten. Het systeem moet binnen de rederij zorgen voor een beter efficiency en flexibiliteit.

Alle boekingen
Zo moet het systeem alle commerciële procedures stroomlijnen en automatiseren. Alle 3.360.000 boekingen die de reder jaarlijks binnenkrijgt voor het transporteren van 10,6 miljoen containers komen in het systeem te staan. De containers zijn dan voor iedereen te volgen van de haven tot het eindtransport.

SAP heeft waarschijnlijk zo’n twee jaar nodig voor de ontwikkeling van het systeem. In 2015 moet de nieuwe software dan worden geïmplementeerd.

Derde
CMA CGM is de derde containerrederij in de wereld. De reder is actief in 150 landen met 650 kantoren en 18.000 werknemers.

CMA CGM ontwikkelt ‘uniek’ container informatiesysteem

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter