CMA-CGM werkt met CSCL en UASC samen in Ocean Three

918

Containerrederij CMA-CGM gaat een alliantie vormen met de containerrederijen China Shipping Container Lines (CSCL) en United Arab Shipping Company (UASC). Eerder dit jaar wees China de samenwerking van Maersk, MSC en CMA CGM in de P3-Alliantie nog af. Daarna gingen Maersk en MSC verder in de 2M-Alliantie.

De rederijen sloten drie overeenkomsten met elkaar. Die betreffen het delen van containerschepen en het uitwisselen en charteren van ruimte aan boord van de containerschepen.

Containerrederij CMA-CGM vervoert acht procent meer teuOcean Three

Onder de naam Ocean Three gaan de rederijen samenwerken op de containerdiensten van Azië naar Europa, Azië en het Middellandse Zeegebied, de Trans-Pacifische routes en van Azië naar de oostkust van de Verenigde Staten.

  • Op de diensten van Azië naar Europa gaat het om het toevoegen van vier  afvaarten aan de bestaande twee van CMA-CGM
  • Op de diensten van Azië naar het Middellandse Zeegebied gaat het om vier diensten; twee naar het Middellandse Zeegebied, één naar de Zwarte Zee en één naar de Adriatische Zee.
  • Op de Trans-Pacifische routes gaat het om vier wekelijkse diensten naar Californië en één naar de Verenigde Staten en Canada.
  • Op de diensten van Azië naar oostkust van de Verenigde Staten gaat het om één dienst via het Suezkanaal en één dienst naar de Golf van Mexico.
Blijven uitbreiden

Vice-voorzitter Rodolphe Saadé van CMA CGM ziet in de samenwerking met CSCL en UASC de bevestiging dat zijn rederij bezig blijft met de wereldwijde uitbreiding van de containervaart. ‘We zijn erg blij dat we deze drie overeenkomsten met deze partners hebben kunnen tekenen. We kennen ze al goed en waarderen ze enorm. De samenwerking zorgt ervoor dat we onze klanten nog meer betrouwbare alternatieven kunnen aanbieden voor de bestaande diensten in de containermarkt.’ (Bron: CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief