CMA CGM met 420 flessen Bourgogne wijnen de wereld over

469

CMA CGM met 420 flessen Bourgogne wijnen de wereld overContainerrederij CMA CGM heeft 420 Bourgogne wijnen voor het Franse gilde Confrérie des Chevaliers du Tastevin naar Australië gebracht. Op de tachtig dagen durende rondreis doen de wijnen vijf continenten aan en vieren zo het tachtigjarig bestaan van het gilde.

De 420 flessen wijn werden 7 juni op het Château du Clos de Vougeot in een reefer container geladen. Hierin bleef de wijn op een constante temperatuur van vijftien graden. De wijn kwam 22 juli aan op de Sydney International Container Terminals in Australië.

CMA CGM met 420 flessen Bourgogne wijnen de wereld overVergelijken

Leden van het gilde kregen over de hele wereld de kans kennis te maken met de wijnen. Deze bestonden uit Crémant de Bourgogne Rosé tasteviné, Saint-Aubin 2010 tasteviné, Nuits-Saint-Georges 1er Cru les Saint-Georges Hospices de Nuits 2007 en Corton Renardes Grand Cru 2007 tasteviné.

CMA CGM wil op deze manier demonstreren dat het mogelijk is wijn over grote afstanden over zee te vervoeren zonder dat kwaliteit van de wijn daar onder lijdt. Het gilde gaat dit zelf controleren. Op een wijnproeverij op 25 oktober vergelijken de leden de wijnen die de wereld zijn overgegaan met de wijnen die zijn opgeslagen in de wijnkelders.

Terugreis

De reefer container gaat 28 juli op de CMA CGM Azure terug naar Frankrijk. Na een reis door het Suezkanaal en een bezoek aan de havens van Singapore, Port Kelang, Chennai Colombo, Damietta, Malta, Genoa, Tilbury, Rotterdam en Hamburg, is de wijn 18 september weer terug in het productieland. (Bron: CMA CGM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief