CMA CGM maakt meer winst en laat 20.600 teu schepen bouwen

840

MARSEILLE – Containerrederij CMA CGM heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 584 miljoen dollar. Dat is ruim 43 procent meer dan het jaar ervoor. Toen had de rederij nog een voordeel vanwege de verkoop van de aandelen in Terminal Link.

CMA CGM verhoogt tarievenDe Franse reder zag de omzet met 5,3 procent stijgen tot 16,7 miljard dollar. Het aantal vervoerde teu’s steeg met ruim twaalf procent tot 1,2 miljoen teu. Een nieuw record voor de rederij. Vooral de volumes op de diensten van Azië naar Europa stegen. Ook de herstellende Amerikaanse economie pakte gunstig uit voor de reder.

Groei in 2015

CMA CGM verwacht dit jaar verder te groeien. Zo is de rederij in de afrondende fase voor de bouw van drie nieuwe schepen met een capaciteit van 20.600 teu. Verder komen er nog zes nieuw containerschepen van 18.000 teu, twaalf schepen van 9.400 teu en drie GuyanaMax schepen van 2.100 teu. Deze nieuwe schepen moeten de reder verder laten groeien.

Ook verwacht CMA CGM veel van de samenwerking in de Ocean Three alliantie met CSCL en UASC en van de samenwerking met Hamburg Süd in Zuid- en Oost-Amerika.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief