CMA CGM Litani te water

468

MARSEILLE – Rederij CMA CGM heeft onlangs het containerschip CMA CGM Litani te water gelaten op de New Times Shipbuildings scheepswerf in China. De rederij gaat het schip inzetten in het netwerk van Ocean Three; de samenwerking van CMA CGM met de rederijen CSCL en UASC.

CMA CGM Litani te waterDe CMA CGM Litani heeft een capaciteit van 10.622 teu, waarvan 1.458 plekken voor reefer containers, en is een van de 28 schepen tussen de 9.400 en 10.900 teu. De Litani is 300 meter lang en 48 meter breed en vaart onder de vlag van Malta. Het schip heeft deze afmetingen om te voldoen aan de eisen voor het varen door de Bosporus en toch het maximaal aantal containers mee te kunnen nemen. Het schip gaat dan ook varen op de Bosporus Express van CMA CGM.

CMA CGM meldt verder dat de Litani is uitgerust met de laatste technische ontwikkelingen op milieugebied zodat de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Een nieuwe soort vorm van de boeg zorgt voor een beter hydrodynamica van het schip bij een snelheid tussen de zestien en achttien knopen.

Bosporus Express

De CMA CGM Litani doet op de Bosporus Express dienst de havens aan van Dalian, Tianjin, Kwangyang, Busan, Shanghai, Ningbo, Chiwan, Yantian, Tanjung Pelepas, Izmit, Istanbul Ambarli, Constanza, Odessa, Ilyichevsk, Port Said, Port Kelang, Singapore en terug naar Dalian.

De overige schepen worden in de periode tot het derde kwartaal van 2016 geleverd. (Bron: CMA CGM)

Meer nieuws over CMA CGM:
Franse CMA CGM koopt Duitse kustvaartrederij OPDR
Rederij CMA CGM maakt bijna drie keer zoveel winst
CMA CGM begint Citrus Express

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief