CMA CGM Danube begint in China aan haar maiden trip

430

Het containerschip CMA CGM Danube begint 30 juni in China aan haar maiden trip. De Danube is het eerste schip uit een serie van 28 nieuwe schepen van 9.400 teu voor de containerrederij.

De Danube is 300 meter lang en 48 meter breed en vaart onder de vlag van Malta. Het schip heeft deze afmetingen om te voldoen aan de eisen voor het varen door de Bosporus en toch het maximaal aantal containers mee te kunnen nemen. Het schip gaat dan ook varen op de Bosporus Express van CMA CGM.

Containerschip CMA CGM Rossini verliest veertien containersReefer containers

Aan boord zijn 1.458 plekken voor reefer containers. CIMC chartert het schip dat is gebouwd op de Chinese Dalian PRC scheepswerf.

CMA CGM meldt verder dat de Danube is uitgerust met de laatste technische ontwikkelingen op milieugebied zodat de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Een nieuwe soort vorm van de boeg zorgt voor een beter hydrodynamica van het schip bij een snelheid tussen de zestien en achttien knopen.

Bosporus Express

De CMA CGM Danube doet op de Bosporus Express dienst de havens aan van Dalian, Tianjin, Kwangyang, Busan, Shanghai, Ningbo, Chiwan, Yantian, Tanjung Pelepas, Izmit, Istanbul Ambarli, Constanza, Odessa, Ilyichevsk, Port Said, Port Kelang, Singapore en terug naar Dalian.

De overige schepen worden in de periode tot het derde kwartaal van 2016 geleverd. (Bron: CMA CGM)

Bekijk alle foto’s in het oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief