CMA CGM bouwt nieuwe terminal in Indiase Mundra

431

De Franse CMA CGM Groep gaat een nieuwe terminal containerterminal bouwen in het Indiase Mundra. De terminal krijgt een capaciteit van 1,3 miljoen teu. Daarmee wordt Mundra met een capaciteit van 5,5 miljoen teu de grootste containerhaven in India.

CMA CGM gaat de vierde containerterminal in de haven van Mundra samen bouwen met Adani Ports and Special Economic Zone (APSEZ), de grootste projectontwikkelaar van havens in India.

CMA CGM bouwt nieuwe terminal in Indiase Mundra24 maanden

De nieuwe containerterminal krijgt een oppervlakte van 27 hectare en een kade van 650 meter. De terminal krijgt vier containerkranen met een capaciteit van 65 ton. De kranen kunnen de grootste containerschepen tot 18.000 teu laden en lossen. De terminal moet binnen 24 maanden operationeel zijn.

Economische ontwikkeling

CEO Farid T. Salem van CMA CGM is er van overtuigd dat de investering in de nieuwe terminal de aanwezigheid van de rederij in India versterkt. ‘Wij geloven in de economische ontwikkeling van India. Met deze investering zetten we een state-of-the-art infrastructuur dat voor een sterke ontwikkeling van de industrie in India gaat zorgen. We zijn overigens als sterk vertegenwoordigd in India. We hebben al 24 kantoren in India en we varen op acht rechtstreekse lijnen naar India.’ (Bron: CMA CGM)

Bekijk alle foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek in het Oranjealbum

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief