Chinese marine in Rotterdam

836

Chinese marine in RotterdamROTTERDAM – Chinese marineschepen meerden maandagmorgen af in de haven van Rotterdam. Het gaat om het amfibisch transportschip Changbai Shan, de bevoorrader Chao Hu en het fregat Yun Cheng. De drie schepen werden eerder ingezet voor de kust van Somalië, waar de Nederlandse en Chinese marines samenwerken bij het bestrijden van piraterij.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert maakte vorig jaar al kennis met de Chinese krijgsmacht tijdens een werkbezoek aan het land. Het is nu voor het eerst dat Chinese marineschepen Nederland aandoen. ‘Een nieuw hoofdstuk voor wederzijds begrip’, zei Zhang Chuanshu als commandant van de groep Chinese schepen. ‘Ik denk dat dit bezoek goed is voor de relatie tussen onze landen en onze strijdkrachten.’

Ontvangst

Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten schout-bij-nacht Ben Bekkering ontving Chuanshu tijdens een welkomstceremonie. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine, een erewacht en ongeveer 400 in Nederland wonende Chinezen waren hierbij aanwezig.

Chinese marine in RotterdamDe Chinese marineschepen bezochten tijdens hun trip door Europa ook Frankrijk, Engeland en Duitsland. Op 30 januari verlaten ze Nederland weer. (Bron: Defensie)

 

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief