China wil investeren in nog grotere sluizen Panamakanaal

409

China wil de komende jaren een grote rol gaan spelen in de bouw en financiering van nog grotere sluizen op het Panamakanaal. De huidige opwaardering van het Panamakanaal moet in 2016 klaar zijn.

China wil investeren in nog grotere sluizen PanamakanaalDe Panama Canal Authority (PCA) is op dit ogenblik nog met de bouw van grotere sluizen op het Panamakanaal bezig. Deze moeten vanaf 2016 de vaart van grotere schepen op het kanaal mogelijk maken. Nu kunnen schepen van 5.000 TEU door het kanaal. Maar volgens Jorge Quijano van de PCA zijn dan al veel grotere schepen gebruikelijk, onder meer de Triple-E schepen van Maersk van meer dan 18.000 teu, die niet door de nieuwe sluizen kunnen.

Chinezen

Nog grotere sluizen lijken dus onvermijdelijk. Ook vanwege concurrentie van het mogelijke aan te leggen Nicaraguakanaal. Quijano sprak vorige week al met CEO Mo Wenhe van de China Harbour Engineering Company (CHEC). Mo bleek wel genegen te zijn de komende jaren geld te steken in projecten op het Panamakanaal. Hij meldde te onderzoeken op welke manier zijn bedrijf een bijdrage kan leveren aan de projecten op het gebied van het ontwerp, de bouw en de financiering van de nog grotere sluizen. (Bron: Panama Canal Authority)

Meer nieuws:
Opgewaardeerd Panamakanaal zorgt voor grotere risico’s
Egypte wil voor vier miljard een tweede Suezkanaal aanleggen
Nicaraguakanaal in 2020 klaar

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief