CHEP, Heinz en Samskip gaan samenwerken in supply chain

1571

CHEP gaat met Heinz en Samskip Multimodal samenwerken om via vervoer over water het milieu minder te belasten en de logistiek te verbeteren. CHEP gaat hiervoor overtollige pallets in Groot-Brittannië rechtstreeks naar de Heinz-fabriek in het Gelderse Elst brengen.

CHEP, Heinz and Samskip gaan samenwerken in supply chainDe lege en volle containers met pallets komen aan in de Rotterdamse haven. Van daaruit gaan de containers per binnenvaartschip naar de containerterminal in Cuijk. CHEP verzorgde al de palletstromen vanuit de Heinz-fabrieken in Groot-Brittannië.

Heinz vervoerde het afgelopen jaar al ruim 4.500 containers over het water van Cuijk naar de Rotterdamse haven. ‘Ongeveer hetzelfde aantal, maar dan vooral lege containers, gaan over via de binnenvaart naar de fabriek’, vertelt Tom Tillemans als hoofd Logistics van Heinz. ‘Door de samenwerking met CHEP en Samskip, wordt dit jaar minimaal tien procent van de lege containers met pallets gevuld. Na het lossen van de containers vullen wij deze met producten van Heinz.’ (Bron: Samskip)

Volg TotaalTrans op Twitter