Chauffeuse Harmke van der Werf op bedevaart voor betere cao

826

Vrachtwagenchauffeuse Harmke van der Werf vertrekt aanstaande dinsdag na het lopen van de Nijmeegse vierdaagse per voet van Hank naar werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) in Zoetermeer, waar ze vrijdagochtend aankomt. De vrachtwagenchauffeuse is boos dat zij en haar 140 duizend collega’s, werkzaam in de Transport en Logistiek al een half jaar geen cao hebben.

‘We willen gewoon een goede cao en een fatsoenlijke loonsverhoging’, zegt Harmke. ‘Uit een recente arbeidsvoorwaardenvergelijking van de vakbond blijkt Chauffeuse Harmke van der Werf op bedevaart voor betere caoduidelijk dat bij onze cao sprake is van jarenlang achterstallig onderhoud. Maar TLN weigert ons tegemoet te komen. Daarom kom ik in beweging, nu de werkgevers nog.’

Bedevaart

Stilletjes zal de tocht van Hank via Zevenbergsche Hoek, Rotterdam en Bleiswijk naar Zoetermeer niet verlopen. De actietrucks van de vakbond rijden mee. Gedurende haar voettocht zullen collega’s aan-en afhaken.

Vrijdag rond 11:30 uur hoopt de vrachtwagenchauffeuse bij TLN in Zoetermeer aan te komen. ‘Ik ga de werkgevers ons eisenpakket voor de cao-onderhandelingen overhandigen samen met een noveenkaars in de hoop dat, voordat deze kaars is opgebrand het cao-overleg is hervat.’

Niet onderhandelen

Werkgeversorganisaties in Transport en Logistiek weigeren al maanden te onderhandelen over een nieuwe cao. Inmiddels werken alle 140.000 werknemers zes maanden zonder cao. ‘Werknemers eisen een einde aan de moordende concurrentie op arbeidsvoorwaarden over hun rug’, legt cao-onderhandelaar Egon Groen van FNV Bondgenoten uit. ‘Iedereen heeft last van keiharde concurrentie en dalende marges. Maar je kunt die lasten niet eenzijdig op werknemers blijven afwentelen.’ (Bron: FNV Bondgenoten)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief